Για όταν βαριέσαι

by maria

10+1 ιδέες που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι στο σπίτι:

  1. Γράψε ένα γράμμα στον μελλοντικό σου εαυτό. Για παράδειγμα, στον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα.
  2. Άρχισε να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια γλώσσα που πάντα θεωρούσες cool να ξέρεις, ώστε να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές αλλά και πολλά βιντεάκια στο youtube που μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις και συνήθως είναι τελείως δωρεάν.
  3. Φτιάξε το δικό σου επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο στο μέλλον θα μπορείς να παίξεις με όλη την παρέα. Για παράδειγμα, ένα επιτραπέζιο Τaboo με ερωτήσεις “Never have I ever…” ή ένα Jenga που πάνω στα τουβλάκια του θα αναγράφονται ερωτήσεις “Θάρρος ή αλήθεια”.
  4. Κάνε έναν mini διαλογισμό. Άδειασε τελείως το μυαλό σου από κάθε άγχος και έγνοια και εστίασε στα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς γύρω σου. Υπάρχουν φυσικά πολλές εφαρμογές και πολλά βίντεο στο youtube που μπορούν να σε βοηθήσουν να το κάνεις όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Ο διαλογισμός είναι μια πολύ ωραία συνήθεια που μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρείς την ψυχραιμία σου και τη θετική σου διάθεση και αξίζει να την υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου.
  5. Κάνε μια μικρή επαγγελματική έρευνα. Βρες πληροφορίες για επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν ώστε να έχεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία,για να κάνεις την επιλογή σου στο μέλλον.
  6. Οργάνωσε την ντουλάπα σου ή γενικά το δωμάτιό σου. Πέτα ότι δεν χρησιμοποιείς πια ή εάν βρίσκεται σε καλή κατάσταση δώρισε το σε κάποιον που μπορεί να το έχει ανάγκη.
  7. Δοκίμασε μια νέα συνταγή που δεν έχεις ξανακάνει. Μπορείς να βρεις πολλές συνταγές εδώ,στην πλατφόρμα μας (στην κατηγορία: διατροφή) αλλά και σε ειδικές ιστοσελίδες μαγειρικής.
  8. Φτιάξε τη δική σου playlist είτε στο youtube είτε σε άλλες μουσικές εφαρμογές όπως το spotify. Μπορείς να βάλεις τραγούδια που σου αρέσει να ακούς όταν έχεις μια συγκεκριμένη διάθεση και να την κοινοποιήσεις, ώστε να μπορούν να την ακούσουν και άλλοι users από όλον τον κόσμο.
  9. Οργάνωσε μία μελλοντική έξοδο. Ψάξε εάν παίζει κάποια ταινία ή παράσταση ή εάν θα λάβει χώρα κάποιο φεστιβάλ- συναυλία που εσύ και η παρέα πάντα θέλατε να παρακολουθήσετε αλλά ποτέ δεν είχατε χρόνο να το οργανώσετε. Κλείσε εισιτήρια και έφυγες!
  10. Κάνε διάφορα DIYs. Μπορείς να βρεις ιδέες και στην ιστοσελίδα μας (στην κατηγορία: τέχνες) αλλά υπάρχουν και πολλές ακόμα σε διάφορες ιστοσελίδες που είναι πιο ειδικές επί του θέματος.
  11. Φτιάξε ένα βαζάκι: “Positive vibes”, που μπορείς να βάζεις χαρτάκια στα οποία έχεις γράψει θετικές σκέψεις ή όμορφες στιγμές, που σε κάνουν να χαμογελάς. Μπορείς να ανοίγεις το βαζάκι και να διαβάζεις τα χαρτάκια, όποτε χρειάζεσαι λίγη θετική ενέργεια.

You may also like

Leave a Comment