Πίσω στη συνηθισμένη μας ρουτίνα

by maria

Έχει έρθει πια το φθινόπωρο και μαζί του αυτή η ρουτίνα, που μπορεί πολλές φορές να μοιάζει ανιαρή, κάνοντας μας να νοσταλγούμε τις αυθόρμητες μέρες του καλοκαιριού. Υπάρχουν όμως τρόποι να προσαρμοστείς ξανά σε αυτήν την καθημερινότητα του σχολείου, του πανεπιστημίου, της εργασίας…

  1. Εξασφάλισε χρόνο για τον εαυτό σου. Κάθε μέρα όσο φορτωμένη και αν είναι χρειάζεται να αφιερώνεις τουλάχιστον 1 ώρα σε συνήθειες που σε γεμίζουν και σε ηρεμούν. Για παράδειγμα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή το διάβασμα ενός βιβλίου που σου αρέσει. Προσπάθησε αυτήν την ώρα να αποφύγεις το κινητό σου, αφού ίσως να μην σε ξεκουράζει πραγματικά.
  2. Η καλή οργάνωση είναι κλειδί. Πριν αρχίσει κάθε εβδομάδα καλό θα ήταν να περνάς λίγο χρόνο οργανώνοντας τις εργασίες και τα deadlines που πρέπει να ολοκληρώσεις την κάθε μέρα. Μια καλή οργάνωση θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις ακόμα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου, για ασχολίες ή για εξόδους.
  3. Προσπάθησε να μην αφήνεις εργασίες για τελευταία στιγμή. Αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει επιπλέον άγχος και ανησυχίες, κάνοντας την καθημερινότητά σου να μοιάζει ασφυκτική, αφού συνέχεια θα πρέπει να προλάβεις κάτι. Η καλή οργάνωση θα σε βοηθήσει σίγουρα σε αυτό.
  4. Αντιμετώπισε πιο “ρομαντικά” την καθημερινότητά σου: το διάβασμα, τους βαθμούς, τον καιρό. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει να ωραιοποιείς τη ρουτίνα σου, ώστε να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον, δίνοντας προσοχή και εξιδανικεύοντας συνηθισμένα, μικρά πράγματα. Αν γράψεις “romanticizing school, university” στο YouTube θα βρεις χιλιάδες βίντεο από ανθρώπους που κάνουν αυτό ακριβώς.
  5. Όσο κάνεις κάποια εργασία που δεν σου αρέσει ή διαβάζεις κάτι που βρίσκεις βαρετό, να έχεις στο μυαλό σου το που θα σε οδηγήσει τελικά το να ολοκληρώσεις αυτήν την προσπάθεια. Όταν σκέφτεσαι τον στόχο σου και το όνειρο που προσπαθείς να πραγματοποιήσεις, θα γεμίζεις θέληση και όρεξη για όλες τις εργασίες της καθημερινότητας, αφού αυτές αποτελούν το μέσο για να φτάσεις εκεί που θες…

Αν μέσα στα πράγματα που σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο είναι να γράφεις ή να δημιουργείς μην ξεχάσεις να το μοιραστείς μαζί μας στο weknowhow03@gmail.com , ώστε να το δημοσιεύσουμε στη σελίδα μας.

Έργο της Ν, 15 ετών

You may also like

Leave a Comment