Κάθε εμπόδιο για καλό!

by maria

Στη ζωή τις περισσότερες φορές δεν αναλαμβάνουμε δράση, μέχρι να μας αναγκάσει μια δύσκολη κατάσταση να κινητοποιηθούμε. Περπατάμε, δηλαδή, ανέμελοι, ώσπου να προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Εκείνη την στιγμή, αποφασίζουμε να αλλάξουμε στάση και συμπεριφορά, προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε και τελικά συνειδητοποιούμε ότι αυτή η αλλαγή βελτίωσε σημαντικά τη ζωή μας. Γι’ αυτό, μαθαίνουμε περισσότερα από τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται, αφού “χτυπούν το καμπανάκι” που μας ωθεί να αναλάβουμε δράση!

Όταν, λοιπόν, καλείσαι να λύσεις ένα πρόβλημα κράτα αυτά στο μυαλό σου:

  • Προσπάθησε να μην αναρωτηθείς: “Γιατί πρέπει όλα να πηγαίνουν στραβά;” ή “Γιατί όλα τυχαίνουν σε εμένα;”. Αυτές οι σκέψεις δεν βοηθάνε σε τίποτα! Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και προσπάθησε να μην μεγαλοποιήσεις τη δυσκολία σου, καθώς αυτό θα σε πανικοβάλλει ακόμα περισσότερο. Εξάλλου, σε διαβεβαιώνω πως δεν τυχαίνουν μόνο σε εσένα συμφορές, αλλά σε όλους μας!
  • Μπορείς να καθησυχάσεις τον εαυτό σου με σκέψεις όπως: “δεν φταίω εγώ” ή “δεν ήταν στο χέρι μου να αποτρέψω αυτήν την κατάσταση” όμως μην επαναπαυτείς και μείνεις άπραγος/ άπραγη. Σκέψου πως μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα από εδώ και πέρα!
  • Βρες τη θετική πλευρά! “Τι μπορώ να μάθω από αυτήν την κατάσταση;” “Τι άλλο μπορώ να κάνω;” “Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;”, είναι όλοι συλλογισμοί που πρέπει να περάσουν από το μυαλό σου προκειμένου να προχωρήσεις παρακάτω. Ο τρόπος που έλυσες το πρόβλημα και τα εφόδια που σου χάρισε, θα σου χρησιμεύσουν σίγουρα στο μέλλον για να αντιμετωπίσεις κάθε επόμενη δυσκολία.

Χάνεις τη μάχη μόνο αν παραιτηθείς!

Πηγή: “Άκου την καρδιά του εφήβου”, Andrew Matthews

Έργο εξωφύλλου: Mel Kadel

You may also like

Leave a Comment