5 ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

by admin

Γράφει ο Σπύρος, 17 ετών

Β’ Μέρος

Συνεχίζοντας από το Α΄ μέρος σας δίνω και τις υπόλοιπες προτάσεις μου για την κατάκτηση της ευτυχίας.

6. Ο σεβασμός στη γνώση
Η γνώση είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που διατίθενται για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Συνεπώς, για έναν νέο η προσπάθεια απόκτησης της πρέπει να είναι συνεχής, αλλά και η υπόκλιση σε όσους την έχουν, επιβεβλημένη.

7. Η πίστη σε υψηλές αξίες
Σε μία εποχή γενικότερης παρακμής και φθοράς μοιάζει να ανταμείβεται αυτός που περιφρονεί την ηθική τάξη στον βωμό του συμφέροντος. Αυτό, όμως, δεν ισχύει και τελικά επικρατεί εκείνος που διαθέτει ιδανικά και παραμένει πιστός σε αυτά, αρνούμενος να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο. Άλλωστε, έτσι, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πιο αυστηρού κριτή, της συνείδησής του.

8. Η ανταπόκριση στις παρορμήσεις
Ο εξορθολογισμός και η λογική πρέπει να κατευθύνουν τη ζωή του, όχι όμως να καταστέλλουν τις επιθυμίες και τα «θέλω» του. Κάποιες φορές η «φωνή της καρδιάς», όπως λένε μερικοί, προσφέρει τις ορθότερες συμβουλές.

9. Το «άνοιγμα» προς τους γύρω του
Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει στον απαιτητικό αυτό κόσμο ζώντας μέσα στη μοναξιά. Το να μοιράζεται τα προβλήματα του με ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης μετριάζει το βάρος του φορτίου του και αποτελεί αναμφίβολα θεραπεία ψυχής.

10. Η ανάδειξη μικρών στόχων
Θέτοντας και κατακτώντας μικρούς στόχους κάθε φορά, μπορεί να καταφέρει να γεμίσει τον εαυτό του ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, αλλά και να φτάσει τελικά μέσα από ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι στο μεγάλο του στόχο.

Ο καθένας μπορεί να αναδείξει τα δικά του βήματα για την ευτυχία. Είναι προφανές πως τελικά η κατάκτησή της έγκειται σε μικρές αλλαγές στη στάση ζωής μας.

You may also like

Leave a Comment