Ο Κύριος Άγχος

by maria

Θα μιλήσω για έναν κύριο πολύ γνωστό, που τον ξέρουν όλοι ονομαστικά και σίγουρα προσωπικά. Είναι σύντροφος καλός, γιατί είναι και πιστός. Είναι σύμβουλος κακός γιατί είναι συχνά φοβισμένος και λίγο παρορμητικός. Είναι πάντοτε παρών ακόμη και τις στιγμές που πρέπει να είναι απών. Είναι εκεί πριν κοιμηθώ και το πρωί μόλις ξυπνήσω και ντυθώ. Έρχεται μαζί μου στο σχολείο, αλλά και στη βόλτα μου καμιά φορά. Είναι χαρά μου στις υποχρεώσεις και σε άλλες περιπτώσεις. Στο σχολείο και ειδικά στα διαγωνίσματα είναι εκεί.

Και εγώ του λέω από τότε « Κύριε Άγχος!! Καλώς ήρθατε, μα ποτέ δεν λείπετε!!».

Αγχώθηκα και δεν κοιμήθηκα. Αγχώθηκα και μόλις ξύπνησα.  Αγχώθηκα επειδή σχόλασα αργά από το σχολείο και αγχώθηκα και λίγο για το τι θα προλάβω μετά! Αγχώθηκα με όλα αυτά που βλέπω στα κανάλια καθημερινά! Εεε! Μα δεν πάει και τίποτα καλά! Αγχώθηκα επειδή ξόδεψα όλα μου τα λεφτά και αγχώθηκα επειδή δεν τα υπολογίζω και τόσο σωστά τελικά. Αγχώθηκα επειδή άφησε το μήνυμά μου αναπάντητο, αγχώθηκα γιατί είναι και λίγο άδικο! Τις προάλλες αγχώθηκα επειδή είδα έναν παλιό γνωστό και με ρώτησα τα νέα μου και αγχώθηκα λίγο με τι θα του πω! Εεε, δεν ήθελα να φανώ και αγχωμένη, καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ!!??

Αχ! Φτάνει πια μ’ αυτό! Άγχος παραγωγικό, άγχος εποικοδομητικό, άγχος δημιουργικό, εγώ γιατί κυρίως αγχώνομαι για το άγχος το αγχωτικό;

Κύριε Άγχος μου, εγώ σας φέρθηκα με σεβασμό, σας έβαλα μες στη ζωή μου χωρίς καν να το σκεφτώ και σας έδωσα χώρο αρκετό και θεωρώ υπερβολικό.

Θέλω τώρα απλώς να μ’ αφήσετε για λίγο μόνη να σκεφτώ. Να κοιμηθώ γαλήνια και να ξυπνήσω ήρεμα, να δω τον ήλιο το πρωί και να σκεφτώ πως είμαι τυχερή! Να διαβάσω με χαρά και να κάνω τη βόλτα μου μετά κάπως χαλαρά! Παρακαλώ μεν έρχεστε μαζί μου στις υποχρεώσεις μου και εγώ υπόσχομαι να είμαι συνεπής! Αφήστε με για λίγο μόνη να σκεφτώ και το παρόν, γιατί μόλις σας δω σκέφτομαι το μέλλον και το παρελθόν! Αφήστε με να κάνω απλώς μια δοκιμή και ας μην είναι και αποτελεσματική. Και να δεν θέλετε να φύγετε με το καλό τότε λυπάμαι θα σας διώξω εγώ!

Επιτέλους θέλω για λίγο να αφεθώ!

                                                                                         Σμαράγδα Κόσσου

                                                                                                   14 ετών

You may also like

Leave a Comment