Υλικά
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 330 ml νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Λίγο λάδι
- Σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μάγια στο νερό και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το αλάτι, το λάδι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, μέχρι να μην κολλάει καθόλου. Πλάθουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει, και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φόρμα). Αλείφουμε με λίγο νερό την επιφάνεια, χαράζουμε απαλά με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε σουσάμι αν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 50οC για 30 λεπτά και μετά στους 200 οC για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε αμέσως το ψωμί από το σκεύος μόλις γίνει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή όρεξη!