Υλικά (για 2 κούπες)
- Ένα μεγάλο ρόδι καθαρισμένο
- 120 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 450 ml γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρόδι και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να μαλακώσει το ρόδι. Στη συνέχεια το απομακρύνουμε από το μάτι και το πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Αν έχουν μείνει πολλά σπόρια μπορούμε να το σουρώσουμε. Αφήνουμε το χυμό του ροδιού που φτιάξαμε στην άκρη.
Στο ίδιο κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια, αφού το απομακρύνουμε από το μάτι, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το ρόδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η σοκολάτα.
Σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα – μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Tip: για extra ροζ χρώμα επιλέξτε ένα πολύ ώριμο ρόδι.
Έργο εξωφύλλου: ROBERT PAPP