Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ!

by admin

Γράφει η Χριστίνα Παππά, 16 ετών

Στον χώρο της εκπαίδευσης ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι καθηγητές από την παιδική μας ηλικία στην κατανόηση των μαθηματικών, πώς δηλαδή, να μάθουμε να μετράμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε κάτι και να ξέρουμε πόσο θα μας κοστίσει.

Θέλοντας και μη, τα μαθηματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας και συνδέονται και με άλλες επιστήμες, όπως η φυσική, η βιολογία, η ιατρική, η οικονομία, ακόμη και η ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Απαντούν σε ερωτήματα που ούτε καν φανταζόμασταν, για παράδειγμα πόσες πιθανότητες υπάρχουν να γράψω καλά στις πανελλήνιες ή πόση θα είναι η θερμοκρασία αύριο. Επίσης βοηθούν την ανάπτυξη της ορθής και συλλογικής σκέψης, ώστε μέσω επιχειρημάτων να πείσεις κάποιον για την ορθότητα αυτών που λες!

Βέβαια εμείς, όταν ασχολούμαστε με τα μαθηματικά, συχνά λέμε ότι «δεν μπορούμε να λύσουμε μια άσκηση – είναι παρά πολύ δύσκολη στην κατανόηση της»! Τελικά, τα μαθηματικά είναι μια επιστήμη αρκετά παρεξηγημένη και πολλοί από εμάς τη «φοβόμαστε». Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα μαθηματικά δεν είναι απλά μια επιστήμη, αλλά μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μάθουμε, αν είμαστε διατεθειμένοι. Όπως, για παράδειγμα, για να μαθαίνουμε σωστά μια γλώσσα όπως τα γαλλικά ή τα γερμανικά πρέπει να κατανοήσουμε τους κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού, για να μπορέσουμε να μιλάμε σωστά. Έτσι και τα μαθηματικά έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία και λογική, που άμα την ακολουθείς σωστά θα σε οδηγήσει σε σίγουρα αποτελέσματα.

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι η μαγεία των μαθηματικών δεν βρίσκεται σε μια αριθμητική εξίσωση, αλλά είναι ένας άλλος τρόπος σκέψης που μπορεί να μας λύσει διαφορά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας.

Ακόμα και εάν δεν σου αρέσουν τα μαθηματικά, όταν πάψεις να τα βλέπεις σαν κάτι δύσβατο και δύσκολο στη λύση, θα βρεις το πραγματικό ενδιαφέρον τους και -πίστεψέ με – θα σε εντυπωσιάσει το πώς τα μαθηματικά συσχετίζονται με τα πάντα!

You may also like

Leave a Comment