«5 + 5 ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ»

by admin

Α΄Μέρος

Γράφει ο Σπύρος, 17 ετών

Όλοι οι άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι νέοι, αναζητούν την ευτυχία στη ζωή τους, η οποία μοιάζει να πλαισιώνει την υγεία ως το υπέρτατο αγαθό. Παρ’ όλα αυτά στα μάτια των περισσοτέρων μας φαντάζει πολλές φορές ακατόρθωτη η κατάκτησή της. Παρακάτω παραθέτω τη δική μου οπτική για τα βήματα που μπορούν να οδηγήσουν ένα νέο, έναν έφηβο, στην προσωπική ευτυχία.

  1. Η πίστη στις δυνάμεις σου
    Δεν πρέπει ποτέ να αφήσεις τις συνθήκες και τα εμπόδια που ορθώνονται να σε καταβάλουν. Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός και η λιποψυχία του όταν οι απαιτήσεις φαίνονται δυσβάσταχτες. Όταν πάψεις πλέον να πιστεύεις στις ικανότητές σου, το στοίχημα έχει χαθεί. Αξίζει, λοιπόν, να οπλιστείς με αυτοπεποίθηση για να μπορέσεις να αναδείξεις την προσωπικότητά σου.
  2. Η εμπιστοσύνη στους άλλους
    Δε μιλάμε βέβαια για τυφλή υπακοή στις επιταγές και τις παρακινήσεις του οποιουδήποτε, αλλά για την εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που αποδεδειγμένα νοιάζονται για σένα. Σίγουρα, σε κανέναν  δεν αρέσει να ορίζεται από άλλους, όμως σε κάποιες στιγμές η συμβουλή και η βοήθεια αγαπημένων προσώπων είναι απόλυτα ευεργετική.
  3. Η επιλογή του τρόπου
    Ο καθένας έχει τις δικές του δεξιότητες, τα προσωπικά του ενδιαφέροντα, τις ατομικές του επιθυμίες. Πρέπει, λοιπόν, να ακολουθήσει το δρόμο που αυτά καταδεικνύουν, ακόμα κι αν αυτός δεν συνάδει απόλυτα με τα συνηθισμένα πρότυπα. Και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.
  4. Η ικανοποίηση με τα μικρά
    Πολλά αγαθά μοιάζουν στη ζωή δεδομένα, όμως υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται. Είναι, επομένως, σημαντικό, να κατανοήσει ο έφηβος τη σημασία που έχουν όλα όσα του έχουν προσφερθεί απλόχερα ή έχει κατακτήσει ο ίδιος. Έτσι, θα αποκτήσει ένα αίσθημα βαθιάς πληρότητας.
  5. Η προσφορά στους άλλους
    Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος προσωπικής ικανοποίησης από την προσφορά στους ανθρώπους. Αυτός που δίνει ένα αγαθό ή προκαλεί απλά με τις ενέργειες του ευτυχία, απολαμβάνει επίσης χαρά και εξυψώνει τη φύση του.

Αυτά είναι μερικά μόνο βήματα που μπορούν, κατά τη γνώμη μου, να οδηγήσουν στην ευτυχία. Θα ακολουθήσουν άλλα 5 βήματα στο Β΄Μέρος.

You may also like

Leave a Comment