ATHENS HACKATHON

by admin

Την 5η Φεβρουαρίου, η οποία έχει θεσμοθετηθεί ως Ημέρα Ασφαλούς Χρήσης Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 9η Ημερίδα για την Ψηφιακή Παιδεία και ορθή χρήση της τεχνολογίας από τους νέους “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…”. Εκεί παρουσιάστηκαν τα νέα προγράμματα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» www.youth-health.gr , με έμφαση στο Ευρωπαϊκό εργαλείο SELMA, κατά της ρητορικής του μίσους, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr.

19 ομάδες εφήβων παρουσίασαν τις ιδέες τους για την καταπολέμηση συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στο διαδίκτυο μέσω θετικής χρήσης της τεχνολογίας με δημιουργικότητα, φαντασία, καινοτομία, αλλά και την δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής και υιοθέτησης κάθε ιδέας από το νεανικό κοινό. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε τρεις ιδέες που κέρδισαν βραβεία και ξεχωριστά έπαθλα! Οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν η ομάδα «Hate-Less» του 8ου Γ.Ε.Λ. Αμαρουσίου, η ομάδα «The Appstanders» των Κέντρων Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ» και η ομάδα «5 activists» του 2ου Γ.Ε.Λ. Μεταμόρφωσης.

Όλες οι συμμετοχές των παιδιών εντυπωσίασαν και  ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες! Οι ιδέες που προέκυψαν από το διαγωνισμό Hackathon 2019 θα παρουσιαστούν και στο 12ο Εντατικό Σεμινάριο στην Εφηβική Ιατρική – 12th State of the Art Adolescent Medicine Course, το οποίο θα λάβει χώρα στις 5 & 6 Απριλίου 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο διαγωνισμός Hackathon Athens αποτελεί, πλέον, θεσμό για την Ελλάδα.

You may also like

Leave a Comment