Q&A Game: Σχέσεις

by maria

Η φωτογραφία είναι της Μελίνας, 15 ετών

Νομίζω ότι φοβάμαι να κάνω σχέση… Τι να κάνω;

Σίγουρα δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για αυτό. Το δίλημμα αυτό έχει απασχολήσει πολύ τους ανθρώπους και μπορείς να αναζητήσεις την συμβολική ιστορία «το δίλημμα του ακανθόχοιρου» που αποκαλύπτει ότι όλοι μας, αν και έχουμε την ανάγκη να σχετιζόμαστε χρειαζόμαστε ισορροπία και να διατηρούμε τον δικό μας «χώρο», να βάζουμε τα όριά μας.

Θα σου πρότεινα να είσαι ο εαυτός σου και να περνάς χαλαρά και όμορφα – να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, είτε είσαι σε σχέση – είτε όχι. Κάθε σχέση είναι μοναδική και ενώ έχει ρίσκο – σου προσφέρει συγκινήσεις και συναισθήματα, εμπειρίες και συντροφικότητα και μπορεί κυριολεκτικά να σε απογειώσει.

Μπορεί και να πληγωθείς, αλλά αξίζει τον κόπο! Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως ο καθένας μας έχει διαφορετικούς ρυθμούς και μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Μία σχέση δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς, απλά θα μοιράζεσαι πολλά και θα σκέφτεσαι τον άλλο – αυτό μπορεί να σου δώσει πολλή χαρά.

Σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου για να μπορείς να «δίνεις» απλόχερα και ταυτόχρονα να διατηρείς τη δική σου ταυτότητα.

You may also like

Leave a Comment