Γνώρισε την Αρετή…

by dimitra

Η Αρετή είναι ένα κορίτσι ηλικίας 8 ετών. Μαθαίνει πιάνο, κάνει ενόργανη, θέλει να κολυμπήσει και μαλώνει συχνά με τους αδελφούς της. Η Αρετή θα ήθελε να γίνει αστροναύτης.

Αλλά η Αρετή έχει κάτι που τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της δεν έχουν – την καρδιά ενός άλλου παιδιού! Γεννήθηκε με ένα σοβαρό καρδιακό ελάττωμα και έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση λίγες ημέρες μετά τη γέννησή της.

H νέα καρδιά της Αρετής δεν ανήκει πραγματικά σε αυτήν, το σώμα της θα την απορρίψει αν δεν πάρει ειδικά φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα καταστέλλουν το ανοσοποιητικό της σύστημα και γι ‘αυτό δεν μπορεί να κάνει εμβόλια όπως αυτά της ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς ή ανεμοβλογιάς.

Κατά συνέπεια, η Αρετή δεν έχει ανοσία σε αυτές τις ασθένειες.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Η υγεία της κατά κάποιο τρόπο εξαρτάται από τους ανθρώπους γύρω της. Αν κάποιος από τους συμμαθητές της κολλήσει ιλαρά ή ανεμοβλογιά , η Αρετή θα μπορούσε εύκολα να κολλήσει από αυτούς. Κι επειδή το ανοσοποιητικό της σύστημα δεν μπορεί να πολεμήσει μια τέτοια μόλυνση, θα μπορούσε να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά .

Η Αρετή απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή σήμερα, εν μέρει χάρη στους φίλους της που την προστατεύουν από τις λοιμώξεις, κάνοντας όλα τους τα εμβόλια!

You may also like

Leave a Comment