Κάτι για τα φετινά Χριστούγεννα

by maria

Αν μόλις άρχισες να διαβάζεις αυτό το κείμενο, περίμενε, μην το παρακάμψεις, γιατί σου έχω καλά νέα. Φέτος θα κάνεις Χριστούγεννα! Ξέρω, θα μου πεις ότι αυτό είναι αδύνατο λόγω των εξαιρετικά ασυνήθιστων συνθηκών που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Λοιπόν όχι, έχω να σου πω ότι αν θες φέτος μπορείς να ζήσεις για πρώτη φορά τα πραγματικά Χριστούγεννα.

            Αναφέρομαι σε αυτά που έχουν σχεδόν ξεχαστεί με το πέρασμα του χρόνου. «Σχεδόν», μία λέξη, έξι γράμματα, αλλά με μεγάλη δύναμη. Απλά θυμίσου τι είναι τα Χριστούγεννα. Έχω να πω ότι για μένα είναι πολλά παραπάνω από ένα πάρτυ! Χριστούγεννα είναι να μοιράζεσαι, να αγαπάς, να νοιάζεσαι και να συμπονάς. Είναι πολλά παραπάνω από μία λέξη. Χριστούγεννα είναι οι πράξεις.

            Για αυτό μην τα αφήνεις να περιμένουν! Στο χέρι σου είναι! Βγες έξω και τάισε τα αδέσποτα της γειτονιάς σου! Για κάθε κοιλίτσα που γεμίζει με ζεστό φαγητό βγαίνει και ένα νέο αστέρι στον ουρανό, σαν αυτό της Βηθλεέμ. Τόσο σημαντικό είναι! Φτιάξε μελομακάρονα και κουραμπιέδες με την οικογένειά σου και πρόσφερε απλόχερα σε όποιον δεν μπορεί να φτιάξει. Σε όποιον δεν μπορεί να φτιάξει γιατί δεν έχει οικογένεια, δεν έχει σπίτι, δεν έχει τίποτα. Κάν ‘τον να έχει κάτι. Ζωγράφισε ένα χαμόγελο.

            Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις και μην ξεχνάς ποτέ… Μην ξεχνάς ποτέ τη μάχη που πρέπει να δώσεις με τη ζωή. Πρέπει να παλέψεις με νύχια και με δόντια για να αποκτήσουν όλοι έστω τα βασικά! Στη μάχη σου αυτή θα καταλάβεις ότι αυτά τα βασικά στα οποία αναφέρομαι τελικά είναι τα πιο αληθινά, αυτά που μένουν ανεξίτηλα στους αιώνες.

            Μπορείς απλά να κάνεις ένα δώρο στη γη που σε φιλοξενεί και να πετάξεις το περιτύλιγμα από το χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σου στην ανακύκλωση. Πίστεψέ με θα σε ευγνωμονεί για πάντα.

            Όταν ξαναβγεις έξω δοκίμασε να κοιτάξεις τον ουρανό, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να πεις «είμαι εδώ και θα κάνω αυτόν τον κόσμο καλύτερο». Οι πιο σημαντικές είναι αυτές οι πράξεις που γίνονται χωρίς να τις έχει δει κανείς. Αυτές που ξέρεις μόνο εσύ. Δοκίμασέ το και σου υπόσχομαι ότι θα νιώσεις ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο!

            Εγώ νιώθω πολύ τυχερή, νιώθω πολύ τυχερή που δεν αφήνω πίσω το σχεδόν ξεχασμένο πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι επειδή δεν θέλω να σου το στερήσω, άκου: το πνεύμα των Χριστουγέννων πηγάζει από μέσα μας. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και σου υπόσχομαι ότι αυτά θα είναι τα πιο αυθεντικά, τα καλύτερα Χριστούγεννα που έχεις ζήσει ποτέ!

                                                                                    Με πολλή ελπίδα και αισιοδοξία,  

                                                                                    Μαίρη Βιδάλη

You may also like

Leave a Comment