Ταξίδι στην πανέμορφη Άνδρο

by maria

Παραλίες: οι παραλίες της Άνδρου είναι μαγευτικές. Με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, σπηλιές, βράχους για βουτιές, απέραντες αμμουδιές, σου κλέβουν την καρδιά. Προτείνω σίγουρα την παραλία “Βιτάλι”, την παραλία “Αποθήκες” και την παραλία “Της Γριάς το Πήδημα”.  

Φαγητό: η Άνδρος έχει αμέτρητα ταβερνάκια με απίστευτο φαγητό. Μαγειρευτά, κρέατα, θαλασσινά μπορεί κανείς να τα βρει όλα σε τέλειες τιμές. Για τη χώρα προτείνω σίγουρα την ταβέρνα: “Σκαλάκια” ενώ μπορεί κανείς να βρει υπέροχες ταβέρνες δίπλα από κάθε παραλία. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις το ντόπιο τυρί που μου έκλεψε την καρδιά. 

Διασκέδαση: η νυχτερινή ζωή της Άνδρου βρίσκεται κυρίως στη χώρα του νησιού και στο Μπατσί, όπου μαζεύεται η περισσότερη νεολαία. Στο Μπατσί προτείνω το “‘Αλς”, και το “Capriccio”, αν και λόγω της δυσκολίας αυτού του καλοκαιριού μερικά μπαράκια ήταν κλειστά και έτσι δεν έχω άποψη για τα υπόλοιπα. Πάντως, τα τέλεια κοκτέιλ και η μουσική που ικανοποιεί κάθε γούστο κάνουν τα μπαράκια της Άνδρου να ξεχωρίζουν. 

Ψυχαγωγία: είμαι σίγουρη πως έχετε ακούσει για το μουσείο σύγχρονης τέχνης Γουλανδρή στο κέντρο της Άνδρου στο οποίο μπορεί κανείς να δει μια μαγευτική συλλογή από πίνακες και έργα τέχνης. Προτείνω επίσης να οργανώσετε μια επίσκεψη στο καταρράκτες της Πυθάρας, που βρίσκονται κοντά στη χώρα της Άνδρου. Εκτός από τους καταρράκτες θα απολαύσετε και μια μοναδική διαδρομή μέσα στη φύση και το πράσινο που σίγουρα αξίζει. 

Καλό καλοκαίρι!

You may also like

Leave a Comment