Για το Αφγανιστάν

by maria

Μια τεράστια κρίση έχει ξεσπάσει στο Αφγανιστάν, η οποία αφορά άμεσα όλη την ανθρωπότητα, καθώς η ομάδα των ταλιμπάν στερεί με τη βια βασικά δικαιώματα των κατοίκων. Στην επιστολή που έλαβε η Angelina Jolie και την οποία δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram, η έφηβη από το Αφγανιστάν γράφει:

« Είμαι μια νεαρή κοπέλα. Ζω στο Αφγανιστάν και πριν έρθουν οι ταλιμπάν όλοι πηγαίναμε στη δουλειά και στο σχολείο, όπως συνηθίζαμε καθημερινά. Είχαμε όλοι δικαιώματα και μπορούσαμε να τα υπερασπιστούμε ελεύθερα, αλλά αφού ήρθαν αυτοί, τους οποίους όλοι φοβόμαστε, πιστεύουμε ότι όλα μας τα όνειρα χάθηκαν. Όλοι θεωρούμε ότι τα δικαιώματά μας έχουν καταπατηθεί και δεν μπορούμε να φύγουμε. Η δουλειά και το σχολείο είναι πολύ μακριά. Μερικοί νομίζουν πως οι ταλιμπάν έχουν αλλάξει, αλλά εγώ δεν το πιστεύω γιατί έχουν κάνει πολλά στο παρελθόν…

[…] Η ζωή όλων μας εδώ είναι σκοτεινή, έχουμε χάσει την ελευθερία μας, και είμαστε ξανά φυλακισμένοι.»

Αυτή η κρίση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αφήνει αδιάφορους και απαθείς. Χρειάζεται όλοι να ενεργοποιηθούμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε ο καθένας. Το οφείλουμε όλοι στους συνανθρώπους μας που στερούνται τα απαράγραπτα δικαιώματά τους.

Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να βοηθήσει είναι:

  • Η συνεχής και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Πολλές φορές μπορεί στα ΜΜΕ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συναντήσουμε ανακριβείς πληροφορίες. Χρειάζεται να κάνουμε την έρευνά μας σε διάφορες έμπιστες πηγές, προκειμένου να γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα.
  • Η αναδημοσίευση πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βοηθήσει με την ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων ανθρώπων.
  • Οι δωρεές σε σχετικούς οργανισμούς ακόμα και μικρών ποσών, σίγουρα είναι ένας έμπρακτος τρόπος να βοηθήσουμε την κατάσταση από μακριά.

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές οργανώσεις:

https://internationalmedicalcorps.org/who-we-are/

https://support.womenforwomen.org/donate/afghanistan-emergency-2x-match?src=HHUA21082A

https://www.childfoundation.org

https://miles4migrants.org

https://www.humanrightsfirst.org/resource/resources-afghan-evacuation

You may also like

Leave a Comment