Εγκλωβισμένη στο χάος της ανορεξίας

by maria

Όσο αδύναμο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως το σκίτσο αυτό, τόση και άλλη τόση δύναμη, κρύβει μέσα της η κοπέλα που απεικονίζεται. Η ψυχική αδυναμία με την σωματική αδυναμία πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικά θέματα καθώς το σκίτσο στην εικόνα μπορεί να κατέχει την σωματική εν λόγω αδυναμία αλλά ήταν ο λόγος για την δίκη μου ψυχική αδυναμία. Το σκίτσο αυτό απεικονίζει την φωνή που με κρατάει πίσω, την φωνή που με κάθε τρόπο θέλει να με τραβήξει πίσω, μακριά από όλους και από όλα στην άβυσσο της ανορεξίας. Κατέχει δύναμη, όσο και αν δεν της φαίνεται, η δύναμη της κρύβεται στις λεπτομέρειες της εμφάνισης της και την καλύπτει το αδύναμο και σκελετωμένο σώμα της. Κάποιες φορές(ως θύμα της) αισθάνθηκα αδύναμη, αβοήθητη και μόνη, τότε βρέθηκε εκείνη δίπλα μου. Την άφησα να με καθοδηγήσει κάτι το οποίο εκείνη μου το πρόβαλλε ως κάτι σωστό, που τελικά με όλη την ειλικρίνεια που έχω, θα πω πως το μόνο που έκανε ήταν να με τραβάει, να με τραβάει από όλους και από όλα.

Τα περισσότερα από τα θύματα της ανορεξίας παλεύουν με αυτή. Στον καθένα έχει διαφορετική εικόνα, σε εμένα είχε αυτή αλλά το θέμα δεν τίθεται τόσο στην εικόνα όσο στην δύναμη και την χειριστική συμπεριφορά της απέναντι μας. Μπορεί να με έλεγχε, μπορεί να με χειραγωγούσε, αφού νόμιζα πως όλοι θέλουν το κακό μου, όλοι εκτός από εκείνη αλλά αν μπορώ να πω κάτι μέσα από όλο αυτό είναι ότι η δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας μπορεί να την καταπολεμήσει, μπορεί να την νικήσει και να έρθει επιτέλους η απελευθέρωση από τα δεσμά της.

Δεν θα το κρύψω αλλά ναι, ακόμη παλεύω, ακόμη με ταλαιπωρεί, αν και είμαι σε μια πολύ καλύτερη νοοτροπία και σε μια πολύ καλύτερη φάση σε σχέση με πιο πριν. Μπορείς να το ξεπεράσεις, μη φοβηθείς την βοήθεια που θα σου δοθεί. Η ζωή εκεί έξω κρύβει πολύ περισσότερα πράγματα πέρα από τις θερμίδες, τα κιλά και το φαγητό. Μπορεί εμένα να μου πήρε καιρό να το καταλάβω, αλλά δεν είναι ποτέ αργά για την αλλαγή.

Κείμενο & έργο εξωφύλλου: Αγγελική Κομπούρα

You may also like

Leave a Comment