Styling tips: φθινόπωρο

by maria

Αγαπάμε layers: Το φθινόπωρο ο καιρός αλλάζει συνέχεια. Μπορεί το πρωί να έχει ήλιο και ζέστη, ενώ το βράδυ να κάνει κρύο και να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να μην πάρεις ένα τζάκετ μαζί σου. Γι’ αυτό, η καλύτερη επιλογή για τα φθινοπωρινά σου look είναι τα layers. Με τα layers είσαι προετοιμασμένη για ότι καιρό και αν έχει. Μπορείς, για παράδειγμα, να φορέσεις το αγαπημένο σου κοντομάνικο και από επάνω κάποιο φούτερ ή κάποιο λεπτό πουλοβεράκι. Έτσι, θα προσαρμοστείς, όποιες και αν είναι καιρικές συνθήκες.

Τα thriftshops ήρθαν για να μείνουν: Μπορεί κάποιοι να αηδιάζουν στην ιδέα ότι τα ρούχα στα thrifthops έχουν ξαναφορεθεί ή ειδικά τώρα με τον covid ότι είναι επικίνδυνο να ψωνίζεις από εκεί, όμως είμαι εδώ για να διαψεύσω αυτές τις υποθέσεις. Τα thriftshops απολυμαίνουν σχολαστικά τα ρούχα που διαθέτουν προς πώληση και έχουν αυξήσει τις απολυμάνσεις τώρα με την πανδημία. Επίσης, όσοι θέλουν να προσέχουν έξτρα, μπορούν να φοράνε γάντια όταν τα επισκέπτονται και να πλύνουν καλά τα ρούχα που θα αγοράσουν. Εκτός από τους αμέτρητους vintage- και μη- θησαυρούς που μπορεί να βρει κανείς εκεί, σε απίστευτες τιμές, τα thrifshops είναι μια τέλεια, ηθική επιλογή για ψώνια, καθώς αποτελούν μια μορφή ανακύκλωσης.

Style it down? Έχεις αμέτρητα, καλά, mini φορεματάκια που δεν φοράς ποτέ, επειδή πάντα θεωρείς ότι είναι λίγο υπερβολικά για την περίσταση; Ή ωραίες φούστες που επίσης σε κάνουν να δείχνεις overdressed όταν τις φοράς; Τότε απλά style it down! Αρκεί να τα συνδυάσεις με τα κατάλληλα παπούτσια. Μπορείς να επιλέξεις πιο casual, edgy παπούτσια, τα οποία όχι μόνο θα αναβαθμίσουν το outfit, αλλά θα κάνουν το φόρεμα ή τη φούστα σου, να φαίνονται πιο chill. Για παράδειγμα, δοκίμασε να τα συνδυάσεις με αρβυλάκια ή chunky παπούτσια (είτε μπότες είτε sneakers) και θα δεις διαφορά.

Easy chic: Αν δυσκολεύεσαι να βρεις outfits που να δείχνουν chic, υπάρχει ένα εύκολος- και από τους πιο αγαπημένους μου-τρόπος. Επέλεξε ουδέτερα χρώματα για το ντύσιμό σου, όπως all black ή αποχρώσεις του μπεζ με κάποιο τζινάκι και φόρα πολλά αξεσουάρ. Τα κοσμήματα κάνουν τεράστια διαφορά σε ένα outfit. Χρυσά ή ασημένια – εγώ προτιμώ τα χρυσά, όταν πηγαίνω για μια πιο chic εμφάνιση- δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ- γενικά μην το φοβηθείς. Μια τέλεια, κομψή τσάντα σε neutral τόνους, θα απογείωνε το look.

Φθινόπωρο σημαίνει παλτό! Κάθε φθινόπωρο επενδύω μερικά χρήματα σε ένα ζεστό, κομψό παλτό. Το φθινόπωρο, συνήθως δεν κάνει τόσο κρύο, ώστε να χρειαστεί μπουφάν, αλλά ένα πανωφόρι είναι απαραίτητο. Και γι’ αυτό χρειάζονται τα παλτό! Κάνουν κάθε σου εμφάνιση να δείχνει πιο ολοκληρωμένη και ταυτόχρονα σε κρατάνε ζεστή. Προτίμησε παλτό με πιο ουδέτερα χρώματα- μαύρο, γκρι, μπεζ- στην αρχή, γιατί συνδυάζονται πολύ πιο εύκολα (ταιριάζουν με όλα σχεδόν τα χρώματα) και μετά μπορείς να πάρεις και κάτι πιο εντυπωσιακό.

You may also like

Leave a Comment