Ο Χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας ( Γιάννης Ξανθούλης) :
Ένα νοσταλγικό βιβλίο με εικόνες από την παλιά Αθήνα. Μια ιστορία που ξεκινά όταν ένα ζευγάρι χάνει το μικρό τους κοριτσάκι λόγω της αδύναμης καρδιάς του, σε πολύ μικρή ηλικία… Μπορούν να συνεχίσουν με αυτήν την απώλεια; Και ο έρωτας τους θα σβήσει μετά από αυτό το τραγικό γεγονός; Ο Ξανθούλης με τον συγκλονιστηκό τρόπο γραφής του μας μεταδίδει όλα τα συναισθήματα των ηρωών σε αυτό το δύσκολο ταξίδι.
Μια αγάπη για δύο ( Ζωρζ Σαρή, Αργυρώ Κοκορέλη):
Πανελλήνιες τέλος, τώρα ξεκινά η φοιτητική ζωή. Έχει περάσει στην οινολογία και έχει μόλις καταφέρει να ξεφύγει από μια τοξική σχέση, οπότε όλες οι πόρτες μοιάζουν ανοιχτές. Νέες γνωριμίες, έρωτες, ταξίδια, επισκέψεις στη γιαγιά και στον πολυαγαπημένο της παππού είναι αυτά που γεμίζουν πλέον την καθημερινότητά της. Η Χριστίνα μένει στο κέντρο με τη μητέρα της και μας παίρνει μαζί της σε όλες τις περιπέτειές της.
Μιλώντας για το σύμπαν στα εγγόνια μου ( Reeves Hubert) :
Πάντα είχα μια ανεξήγητη αγάπη για το διάστημα και τα μυστικά του. Ίσως επειδή το διάστημα, ένα πέπλο μυστηρίου, κρύβει τόσες ομορφιές που έχουμε ανακαλύψει και άλλες τόσες που δεν έχουμε ακόμα καν φανταστεί. Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Reeves Hubert εξηγεί με εκλαικευμένο λόγο τις πιο συχνές ίσως απορίες που μπορεί να έχει κανείς για αυτόν τον μαγικό κόσμο σαν να μιλάει στα εγγόνια του. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω για το συναρπαστικό μας σύμπαν.
Ζήσε όπως η γάτα (Stéphane Garnier):
Πρίν λίγο καιρό ανεβάσαμε και σχετικό ποστ αλλά ένα απόσπασμα δεν είναι αρκετό. Ένα βιβλίο με συμβουλές για τη ζωή μέσα από την συμπεριφορά της γάτας, που είναι απαραίτητο σε κάθε βιβλιοθήκη. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο εκτίμησα και αγάπησα ακόμα περισσότερα αυτά τα εκπληκτικά ζώα και φυσικά με βοήθησε να δω κάποια πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.
Ο Ξένος (Camus Albert):
Παρόλο που γνώριζα ποιος ήταν ο Αλμπέρ Καμύ και το έργο του, δεν είχα διαβάσει κάποιο από τα βιβλία του. Το προηγούμενο καλοκαίρι επέλεξα να διαβάσω τον «Ξένο». Το συγκεκριμένο βιβλίο αποδομεί την τυπικότητα που χαρακτηρίζει τις άνθρωπινες σχέσεις χωρίς όμως να είναι ένα βαρύ φιλοσοφικό βιβλίο. Αντίθετα, τα νοήματα του βιβλίου διατυπώνονται μέσα από την ιστορία του κυνικού πρωταγωνιστή, Μερσό, ενός ιδιωτικού υπαλλήλου που ζει στο Αλγέρι κάνοντας το βιβλίο του Καμύ ευανάγνωστο και ευνόητο.